Dvije najave slijedeće utakmice s Rijekom (nedjelja 31.7. 19.h)

Kempes:

Dakle, vjerovatno će svi uočiti, pa ću i ja odmah to napisati, da, ako pobijedimo Rijeku izbijamo sami na vrh ljestvice, s utakmicom više (s time da Belupo koji ima isto 6 bodova, kao mi i Rijeka, gostuje kod Dinama).

Kada smo mi bili u ku..u, a i Rijeka isto, redovito smo ih dobivali, uglavnom minimalno, a znamo da smo s njima par puta obrisali pod. I oni su s nama, ali tek kad je vlasnik ulupao 10ak milijuna eura u klub.

Rijeka je bila pobjediva i proteklih sezona, imali smo tamo dobru utakmicu kada ih je Mile uništavao, pogađao prečke, a oni nas pobjedili jer je Kramarić isfolirao penal. Bile su i one dvije tekme u kupu, pa smo ispali na penale. Na kraju krajeva dobili smo ih ovdje 2:0, kad je bio onaj prolom oblaka (Đozla i Jonjić, glavom), bilo je još dobrih rezultata.

Onda se moglo, a sada se pogotovo može. RIjeka je promijenila valjda 150 igrača, bilo je tu daleko boljih igrača koji su kvalitetom i predobri za Rijeku, ili sasvim solidni, a oni nisu prepoznali njihov potencijal. Jasno je samo jedno Kek je solidan trener, ali je lik koji se ponaša kao rospija koja ima 200 pari cipela i 150 torbica i ništa joj ne odgovara. Sve u svemu, Rijeka igra isto godinama i uzmite bilo koju tekmu Rijeke s Kekom, on ima svoju igru i traži igrače koji odgovaraju toj njegovoj igri.

Naravno da možemo pobijediti njih, ali možemo ih pobijediti neovisno o tome kako smo igrali prva kola, ne treba razmišljati o ovome gore što sam napisao, di bi mogli biti nakon te tekme, već samo treba ići iz utakmice u utakmicu. Rijeka je dobra ekipa, odlučivati će nijanse, možda i sreća, ali u svakom slučaju mi smo gazde u svom dvorištu i tako se treba postaviti.

Oni će imati utakmicu u četvrtak, hoće li biti umorni, neće biti umorni, to nas ne treba zanimati. Naravno da hoće, ali mi se ne smijemo oslanjati na tu kartu! Mi idemo mislit na svoju igru, na discipliniranost, kako svatko na terenu može dati svoj maksimum, šanse ćemo stvoriti, idemo zabit gol više i pobijediti! Kratko i jasno!

 

Gunners:

Nije se teško prebaciti u ovaj „novi mod“ gdje pričamo o pobjedama, novim igračima, investicijama, pa dosta je bilo kukanja sve ove godine J

Osijek je strašno počeo novo prvenstvo, današnja djeca se ne sjećaju vremena kada je Osijek nekoga dobijao u gostima (a da nije Zagreb). Ovaj Novi Osijek to je napravio čisto rutinski i zato smo puni optimizma.

Rijeka? Najbolji pokazatelj stanja u nogometu je tablica vrijednosti igrača/klubova na transfermartu, a ona kaže (u zagradi su podaci s kraja prošle sezone):

  1. Dinamo 60M€ (58)
  2. Hajduk 24M€ (23)
  3. Rijeka 21M€ (27)
  4. Lokomotiva 10,5M€ (12,5)
  5. Split 9,18M€ (10,9)
  6. Osijek 8,6M€ (7,2)
  7. Slaven 8,15M€ (8,9)
  8. Istra 7M€ (6,5)
  9. Inter 5,9M€ (8)
  10. Cibalia 3,55M€ (2)

Ovo je prava tablica HNL-a po kojoj se svake sezone lijepo vidi tko je gdje… Naš Osijek je tako konačno uletio među kandidate za Europu (Lokomotiva, Split? i Slaven). Vrijednost igrača Rijeke je 6 milijuna Eura manja nego prošle sezone, ali i dalje puuuno veća od vrijednosti naših igrača.

U prva dvije utakmice izgledali su vrlo dobro, napadači su im raspucani, pobjede od tri razlike nad Splitom i Istrom trebaju svakako izazvati respekt, ali oni igraju u četvrtak u Istanbulu i sigurno neće biti najsvježiji.

Isto tako… To je Rijeka, klub s kojim je Osijek mogao igrati i kada je bio najslabiji, a oni najjači (prije 2 godine). Kek ima svoju filozofiju koju Zekić itekako dobro poznaje.

Novi Osijek će igrati prvu utakmicu na Gradskom vrtu na kojem se priprema i dosta novosti pa stalno iščekujemo klupske pressice – kao što sam rekao na početku – „novi mod“.

Prvenstvo je dugačko, dobro smo krenuli, jedino još ne znamo gdje ćemo(koliko visoko) završiti…