Majer

Franjo Majer – “Fronc” rođen je u Osijeku, 04.10.1920 god. Već 1935. pošto ga je netko iz Građanskog Nogometnog Kluba vidio kako igra – pozvali su ga u svoj klub. Brzo je slijedio prelazak u tada najjači osječki klub Slaviju. Od 1935. do 1955. aktivno je igrao nogomet za Slaviju i poslije rata, Proleter. Bio je kapetan i Slavije i Proletera. Koliko je bio cijenjen i važan za osječki klub, pokazuje i proslava 20 godina njegovog igranja održana 18.svibnja 1955. U njegovoj dugoj karijeri imao je ponude zagračkog Dinama i njemačkog Frankfurta, ali je najprije zbog obiteljskih razloga ostao u Osijeku. Bio je kapetan Slavije, a poslije i Proletera.
Na početku karijere je poslije škole radio u hotelu Psunj, gdje je učio za kuhara, a od 1952. je počeo raditi u Građi – tvrtci za prodaju građ. materijala, drva, uglja i sl. Nogomet mu je ipak, uvijek uzimao više od polovice vremena.
Za vrijeme rata bio je i reprezentativac u vojsci Jugoslavije. Poslije kraja nog. karijere počeo je trenirati drugi tim Proletera, a nakon 3 godine NK Darda. 1962. je poginuo u prometnoj nesreći sa samo 42 godine.