Pobjeda u Puli u prvom kolu! Dva forumska komentatora su lijepo rezimirala učinak “Bijelo-plavih”:

Mladjo:

“mikula uz joku igrač utakmice, svaka čast!

ne slažem se da nemamo pravu zamjenu za bornu, čak dapače, mislim da je zekić na slatkim mukama, vraćaju se borna i lesjak, a cijela obrana je odigrala odličnu utakmicu (izuzev prekida, ali to je ionako stvar koja dolazi uigravanjem i s vremenom). arsenić impresivan, barać itekako opravdao dovođenje (šteta samo što nijedna od one tri nije ušla), na lukića ne treba trošiti riječi, matas podsjetio na stare dane.

petrović izvrstan, zadnji vezni koji zna uzet, a potom i dodati loptu, aljo i benda defenzivno odradili veliki posao, u domaćim utakmicama će vjerojatno imati više slobode pa ćemo ih češće viđati i u završnici, joka čudo od igrača, fizički na 100% je on naše najveće pojačanje još od bjelice.

drago mi je zbog peroševića, cijelo vrijeme govorim da je on igrač s najviše skrivenog potencijala u našoj ekipi, ove će mu sezone imati tko podvaliti loptu, a i neće biti usamljen u napadu, a u paru najbolje funkcionira. malo sam više očekivao od bobana, ali prva utakmica, ozljeda… nema mu se što za zamjeriti!

ne sjećam se kada sam zadnji put gledao osijek koji nije imao slabu kariku na terenu, neki su odigrali dobro, neki vrlo dobro, ali slabog pojedinca nije bilo!

igra je izgledala dosta bolje u odnosu na prošlu sezonu, a najviše mi je drago što više ne ispucavamo lopte bezveze. 90% dugih lopti je imalo smisla. jedino mi je žao što nismo malo hrabrije krenuli po drugi gol nakon isključenja koje se dogodilo dosta rano, ali dobro, sigurno nije jednostavno preko noći izbrisati baš sve duhove prošlosti, kad se u potpunosti oslobe straha, bit će to jako dobro. nakon ove utakmice siguran sam da ove sezone ne idemo ispod petog mjesta.”

wlatz:

“Prošle godine protiv Zagreba smo dobili, ali je Zagreb onda bio znatno opasniji nego Istra jučer, koliko me sjećanje služi.

A što se tiče ovoga jučer, da remiziram.

Tri boda su tu, igra na momente odlična. Posebno mi se svidjelo to što smo čak i držali dosta loptu, nakon pola sata bilo je negdje 60-40 posjed. Mioč i Petrović su stvarno odlično odigrali. Mioč me posebno iznendadio jer nisam mislio da može tako odigrati, svaka čast! Petrović nam je najveće pojačanje. Knežević mi se ne čini baš nešto fizički spremnim, možda je to samo moj dojam. Ali ima potez, to ga vadi. Najslabiji u veznom redu nam je bio Vojnović, čovjek koji je prije par godina bio najbolji igrač. I to valjda nešto govori.

Što se obrane tiče, loše su počeli, poslije su odigrali stvarno dobro, nemam nekih zamjerki.

U napadu je Boban bio relativno nevidljiv, ok, prva mu je utakmica, valjda će doći na svoje. Peroševića jedan gol dijeli od prošlogodišnjeg učinka kada su golovi iz igre u pitanju, valjda će ga brzo nadmašiti  🙂

A sad, što se perspektive tiče, rekao bih da u najgorem slučaju možemo biti 7., jer ni Istra, ni Inter, ni Cibalia nisu bolji od nas. Vjerojatno ni Split. Znači za europu se borimo s Lokomotivom i Belupom koji su slabiji nego što su bili. Ako se dovedu još 2-3 pojačanja, po jedan u svakoj liniji, mogao bi to biti stvarno ozbiljan napad na Europu. Pogotovo zato što se, za razliku od konkurencije, možemo pojačati i na zimu, jedini smo u uzlaznoj putanji.”