Opet smo “vani” nakon prve prepreke.

Nakon Rangersa i sofijskog CSKA izbačeni smo i od švicarskog Basela kojemu je bilo dovoljno 45 minuta “po punim gasom” za prolaz.

Osijek je bio dobar u drugom dijelu, ali to je bilo nedovoljno, nedostajalo je sreće, širine na klupi i/ili respekta kod španjolskog suca za nešto više. Ovaj puta je odlučilo Baselovo iskustvo igranja ovakvih utakmica, jer Osijek u HNL jednostavno nema ovakvih ogleda – najprije zbog sudačkog kriterija koji dopušta oštriju igru (što je pozitivno).

Ali nije sve tako crno kako je bilo prethodnih godina, naš klub sada ima jasnu viziju, a pojačanja stižu uskoro. Nije floskula reći kako se okrećemo prvenstvu i Kupu, jer Osijek ove godine neće biti samo “simpatičan” vrijeme je za veće stvari… Vidjet ćemo Europu i iduće sezone i sigurno nećemo igrati samo jedno pretkolo. I zato ne treba očajavati zbog ovog poraza, Bjelica će znati popraviti, zakrpati, ali razviti ovu ekipu. Imamo trenera kojemu možemo vjerovati. E, da je došao samo dvadesetak dana ranije, možda bi sada u Baselu kukali zbog ispadanja…