Trebamo li sve znati?

U pola smo onog mračnog vremena između dvije polusezone kada možemo samo pratiti kako naši “Bijelo-plavi” uživaju na pripremama i kako pobjeđuju slabije protivnike. Doživjeli smo i tu sreću da čekamo na vijesti o pojačanjima, nezamisliva stvar prije samo tri-ćetiri sezone!

Naravno osim rubrike dolasci, postoji i ona nepopularnija, koja je već “zagrebana” u slučaju našeg kluba. Haris je otišao ranije nego smo mislili, bez osvojenog trofeja i bez potpune afirmacije koju smo očekivali. Nije doživio poziv Robija Prosinečkog u Osijekovom dresu, ali nije doživio ni potpuno oslobađanje kočnica i pokretanje neke nove mašine u veznom redu s recimo Mudražijom, Bočkajem i još jednim ofenzivnijim veznim igračem kojeg tek trebamo naći, a koji bi poveli Osijeku prema tituli za sezone ili dvije. 

Je li ovo rekordni klupski transfer ili ne, te koliko je Osijek zaradio i koliko će se potrošiti na pojačanja? Jedino što znamo je da ništa ne znamo i da je najbolje sve pratiti s distance, jer tek smo nekidan saznali kako je Haris u Osijek iz Norveške došao u transferu vrijednom 700.000 eura. Nitko nije dužan iznosi takve informacije i niti novinari, niti navijači neće doći to točne brojke ako klub to ne želi. 

Osijek ima upravu, predsjednika i vlasnika i jednostavno ne možemo i ne trebamo znati sve informacije. Hoće li klub nakon prodaje Barišića, Grezde, Baraća i Hajradinovića u manje od pola godine ići samo u “plus” ili će investirati u pojačanja? Najmanje se naravno pita navijače koji najviše zbrajaju i oduzimaju neke fiktivne eure i je li Osijek u plusu 6 ili 8 milijuna? 

Najbitinije je kako se klupski proračun povećava, kako se igrači prodaju i u zapadnu (Potrugal, Škotska), i u srednju Europu (Austrija), ali i na njen istok(ili što je već Istanbul), kako su iznosi transfera sve veći, ali i kako se princip “kupi jeftino, prodaj skupo” ponavlja, te valjda i najvećim pesimistima pokazuje da Osijek osim odličnog nogometnog kluba postaje i ozbiljno poduzeće s lijepom perspektivom, ali i rastom u svim pogledima.