Tri najave utakmice sa Cibalijom koja se igra u subotu u 19h na Gradskom vrtu:

Kempes:

Ne slažem se da je Cibalija najslabija u ligi!!! Vjerovali ili ne, prema svemu pokazanom, za sada sam dojma da je Split najslabiji i po meni, oni će se grčevito borit za opstanak, jer Žužuli propadaju, ne ulažu novac, igrači se prodaju u Lokomotivu za kikiriki. Zabili su samo 2 gola u dosadašnjem prvenstvu, a nekada su po tekmi skoro toliko zabijali.

Iako Cibalija ima samo 3 remija, oni su u svakoj tekmi stvarali prilike imali su i stopostotne šanse protiv Hajduka i protiv Dinama, u svakoj tekmi zabiju nekoliko golova, zabili su 8, a primili 13, mi smo npr. zabili 10 do sada.

Znači, naravno da smo mi bolji, ali mi protiv svakoga trebamo ozbiljno ući u utakmicu, i bez obzira što sada imamo domaće utakmice protiv klubova koji su zaostali na dnu tablice, sve njih treba shvatiti 100% ozbiljno. tako i Cibaliju i ne samo misliti na Vitaića, kontam da je Stanko njihov najjači “igrač”, stvarno se trudi od hnl balasta napraviti nešto.

Mi trebamo igrat svoj nogomet i stvarati šanse, pobjeda neće biti upitna. Cibaliji je porozna obrana, treba to iskoristiti,

Krenuo bih s istim sastavom, ostavio bi Lukića i Leku, jer kako su svi dostupni stoperi “tu negdje”, najgore bi bilo svaku tekmu mijenjati stoperski par. nisu baš imali neku predstavu, ali kontam da se njih dva prvi put “vide u životu”. Ako Aljo ne bude spreman, Bendu od prve minute s Milovanom, a od prve minute bi stavio Lulu, kontam da je sad pravo vrijeme da krene od prve minute umjesto Peroša. Iako kontam što Zekić cilja, njemu Lulić predstavlja jako oružje s klupe kada protivnik već počne padati, i to je dobra stvar, unatoč tome bi ovog puta stavio Lulića od početka.

 

SamoOsijek:

U subotu slavonski derbi. Moram priznat da više volim ići na ovakve tekme gdje očekujemo pobjedu i gdje smo favoriti. Takvih je bilo malo prijašnjih sezona. Naravno, očekujem pobjedu. Sve osim pobjede, za mene, bi bilo veliko iznenađenje. Ne toliko zbog toga što mislim da smo mi nešto bajno dobri, već zbog Cibalije. Mislim da su oni, nažalost, najlošija ekipa u ligi. Mislim da će Stanko Mršić trebati biti čarobnjak da s njima ostane u ligi.

Po meni treba pripaziti na Vitajića, što na udarce iz daljine tako i slobodnjake. Onaj Baša što igra krilo je dosta neugodan zbog brzine. I po meni vrijedan spomena je napadač Ugrina. Dosta je korpulentan, dobro se gradi i skače. Dva stopera su ok. Borbeni, mogu skočiti, ali zato dosta spori.

Po meni treba nametnuti visok ritam jer se iz dosadašnjih utakmica vidi da nisu fizički spremni (u utakmici protiv Istre grčevi su ih već počeli hvatati oko 70 min). Treba ih stiskati po bokovima, bočni igrači im nisu nešto. U vezi nema kreativnosti osim Vitajića i nešto Mišića.

Ne smijemo im ići pod ruku pa ući u nekakvu utakmicu isprekidanu prekidima jer bi to bilo na njihov mlin. Čuvati se prekida jer imaju Vitajića za izravne udarce, a isto stoperi im mogu dobro skočiti.
Sve u svemu, očekujem pobjedu, ali nikako ne smijemo uči sa mišlju “lako ćemo”. U nekim utakmicama su pokazali da znaju igrati kad im se da prostora, pogotovo što zabijaju dosta golova(dosta i primaju), ali i Dinamu i Hajduku su složili prilike za gol.

 

Gunners:

Slavonski derbi, utakmica koja ima svoju težinu, ali dugo već nije bilo ovoliko izraženog favorita. Osijek je to zaslužio fenomenalnim usponom ove sezone i vrijeme je za prvu domaću pobjedu. Danas će najviše nedostajati Vojnović i Lesjak, pa će Zekić ponovno mijenjati stoperski par i vezni red, mogli bi prvi puta vidjeti Lulića od početka i još jednog povratnika Pušića. Utakmica će prvenstveno ovisiti o raspoloženosti osječkih kreativaca, najviše Kneževića, te borbi na sredini koju će sigurno predvoditi Petrović. Nadamo se nastavku Ejupijevog niza i početku Bobanovog…

Jedostavnom uživajmo večeras na Gradskom vrtu…