VAR, ZG i “Bijelo-plavi”, počinje HNL!

Nedjelja, kraj srpnja, početak HNL-a derbijem s Hajdukom. Lijepo, ne i prevruće vrijeme, 21h, pa što još poželjeti? Pobjedu naravno, Osijek koji će se aktivno boriti za naslov, ima li šanse za to ove sezone?

U ovoj sezoni HNL-a dogodilo se ono čega smo se svi dugo pribojavali, POLA TIMOVA JE IZ ZG-A! Dugotrajna centralizacija države prelila se i na nogomet, pa će Dinamo “tu i tamo” na neko gostovanje, a tribine u Velikoj Gorici,  Zaprešiću, Kranjčevićevoj i Maksimiru i dalje će biti sablasno prazne, a mi televizijski gledaoci nastavit ćemo gledati pola utakmica u ambijentu “trening utakmica”.

Najvažnija stvar (važnija i od rostera pojedinih ekipa) je uvođenje VAR-a. koje se očekuje na polusezoni. Koliko je to bodova manje za HajDin? Zamislite prošlu utakmicu Osijeka na Poljudu s VAR-om, ili bilo koju od zadnje četiri na Maksmiru? HNL bi mogao postati puno izjednačenija liga s upotrebom tehnologije i svi se naravno radujemo tome. Dinamo je uspio uzgubiti od Lokomotive prije par mjeseci, prekjučer je kiksao kući s Rudešom, a suci su im u nadoknadi poništili gol. Nemoguće prije samo godinu, dvije.

Liga je opet podjeljena na tri segmenta, prva četvorka bori se za vrh, druga četvorka (Slaven/Lokomotiva/Istra/Inter) za sredinu i dva tima o kojima ne znamo puno (Gorica i Rudeš) za opstanak. Koliko može Osijek ove sezone? Promatrači sa strane ne daju Osijeku previše šanse i drže nas tamo negdje gdje smo bili i prošle sezone.

Iako moramo biti poljuljani ovim europskim utakmicama, gledajući spisak igrača “Bijelo-plavih”, Osijek bi morao makar stepenicu više nego prošle sezone. Sa zdravim Grezdom i Ejupijem napisao bih da smo legimitimni i za borbu na naslov, ovako ipak moram ostaviti odmak, jer Osijek godinama, desetljećima nema pravog golgetera – onog koji će zabiti 15, 20 golova u sezoni, onog koji će povesti ekipu prema vrhu. Možda je to ove godine Marić, Henty, Boban ili Grezda? Ako netko iskoči, iskočiti će i Osijek.

Ekipa koja je već dugo zajedno, koja zajedno stasava (većina igrača je u ranim 20-ima), koja ima mladog trenera koji također “stasava” mora eksplodirati! AJMO OSIJEK!

(foto: Šime)