Imamo komentare nakon razmontiravanje Lokomotive golovima Pilja, Žapera, Marića i Pušića:

SamoOsijek:

“Čestitke na pobjedi! 

Iznimno važna pobjeda protiv konkurenta za Europu, uvijek neugodne Lokomotive i to još u gostima. Rezultat možda, s obzirom na prikazano, malo previsok. Ali, bili smo neumoljivi u kažnjavanju njihovih pogrešaka. Mislim da smo ovom pobjedom Lokomotivu izbacili iz borbe za Europu. Kako mislim da je Hajduk siguran, pogotovo ako uzmemo u obzir njihov raspored, ostaje nam glavni konkurent Gorica. Naravno, ne treba niti odustati od borbe sa Hajdukom za to treće mjesto, iako mislim da su u velikoj prednosti zbog lakših protivnika do kraja prvenstva.

Odigrali smo ipak dosta bolju utakmicu u odnosu na ono protiv Belupa i Istre. Dosta motiviranije, odlučnije i agresivnije. Iako, bilo je tu jako puno pogrešaka u najjednostavnijim dodavanjima, predaji lopte, smirivanju lopte… Bio je to opet, manje-više, jedan kontrolirani nogomet koji uz iznimke golova nije ponudio neku ljepotu. Dapače, više je to bilo jedno mučenje. Ali, nakon 4-0 pobjede nije baš vrijeme za kritike.

Krasni golovi danas. Prvo Pilj sa fantastičnim golom. Drago mi je da su njegove igre nagrađene ovakvim golom jer dečko svaku utakmicu pruža maksimum. Kad i ne igra najbolje, volja i želja mu se ne mogu osporiti. Žaperov gol, također, fantastičan. Baš je to napravio onako znalački. Svaka čast! Marićev gol je više plod njihovih grešaka, ali pokazao je upornost i drago mi je da se isplatilo. Pogotovo što je u borbi za prvog strijelca lige. I na kraju, jako lijep gol Pušića. Snašao se, što bi se reklo, u maniri rasnog golgetera. 

Ja ću opet ponoviti nešto za što mislim da se neće dogoditi. Volio bi vidjeti da Skender postavi igru u jednu 4-5-1 formaciju. Sa dva krila i Marićem u sredini. Sa svim ovim igračima koje je promovirao, sa načinom igre koji preferira… Znatiželjan sam kako bi to izgledalo! I naravno, idemo sad pobijediti Rijeku!

Tominho:

“Uz malo sreće i htijenja ovako je mogla fasovati i Istra. 
U 20.sekundi smo mogli vodit, još onda Laslo zicer i lik sa crte skine. Realno 0:3 trebalo bit na HT.
Drugo smo pali, mozda i namjerno pa iz kontri konacno ubili, a trebalo je i više zbog čistog penala.
Pilj danas pretrčao 100km, Šutalo odličan”

gunners.

“Bravo!
Totalna kontrola utakmice osim jednog dijela drugog poluvremena, ali onda Dino odlično regira mjenjajući Bobana za Grgića i nakon toga ih razbijamo.
Pilj zabio najljepši gol sezone.
Žaper zabio kao da ima 37 godina. Marića nagradilo za borbenost.  Pušić isto doktorski zabio.
Šorša odličan, Grgić probuđen, Talys proigrao kada je izašao Kastrati, valjda je bio previše fokusiran prema nazad do tada.
Nismo dobili gol u gostima – meni je inače najljepše kada Osijek protivniku ne da ni udarac na gol – a oni danas osim onog bezveznog udarca koji je išao direktno u Malenicu nisu pucali na gol. Bebek nas je opet pokrao, ono je bio penal.”