------ gn 4 stupca color sport

Već 15 godina slušamo priče o osječkom osvajanju Kupa 1999. I nisu to lijepe priče o velikom uspjehu, jedinom trofeju ili jednostavno – pobjedi! Ne, to su opetovano priče o nekoj nepravdi, uroti ili krađi. A znate kako se laž koja se ponovi tisuću puta na kraju pretvori u istinu…

Ali, što se zapravo dogodili? Donosimo vam video sa svim važnim događajima na utakmici, možete analizirati i opomene, jedanaesterac i prvi gol Osijeka. I vidjet ćete da je sve – čisto! Jedina sporna situacija na utakmici je prvi crveni karton kojeg je igrač Cibalije dobio zbog prigovora, na snimci se vidi i da je nakon žutog kartona i dalje dobacivao sucu, pa bi i ovaj trenutak trebao biti – čist.

Jedanaesterac je valjda svakome čist. Ostaje još jedna stvar – Osijekov gol u 93.minuti: nedavno je jedan kolumnist na index.hr napisao kako je Cibalija dobila gol u sučevoj nadoknadi, kada ista još nije postojala!!! Na snimci se lijepo vidi kako četvrti sudac diže mali semafor na kojem piše “4” (4 minute zbog dva crvena kartona i izmjena je jako logično) – čak i komentator sve prati – i sve bi trebalo biti čisto.

Vratimo se sada najvažnijem! Osijek je dominirao cijelu utakmicu, Cibalija je prijetila i hrabro se borila, ali je i igrala jako oštro i sasvim opravdano su zaradili tolike opomene.

Mitu je postigao prekrasan pogodak, a Lasić još ljepši, svi mi koji smo bili tog popodneva na Maksimiru sjećamo se tuge prije Mituovog pogotka i sreće nakon njega. Lasićev gol značčio je da slavlje može početi, a nastavilo se istog dana i u Osijeku na Trgu Ante Starčevića. Osijek je na čelu s Poklepovićem osvojio prvi trofej nakon kojeg je slijedila najbolja jesen u povijesti kluba.