komentar s foruma (SamoOsijek):

“Nisam jučer ništa htio pisati poslije utakmice. Osjećao sam se baš jadno i razočarano. Već dugo nisam imao takav osjećaj, od vremena grčevite borbe za opstanak. Užas! A tko mi je kriv kad sam dopustio da rezultati Osijeka toliko utječu na moje raspoloženje.

Uglavnom, katastrofalna utakmica. Katastrofalno izdanje kako igrača tako i trenera. Puno toga je već rečeno o našoj (ne)igri. Ali, neke stvari mi ne bi mogli objasniti Zekić, Mourinho i Guardiola zajedno, a koje sam vidio u jučerašnjoj utakmici. Netko je već napisao, sa ovakvom igrom me ne zanimaju niti pobjede niti bodovi niti ništa. To je ispod ugleda i ambicija NK Osijeka. Takvom igrom i postavom igre se ne “pokreće grad”, ne vraćaju se ljudi na tribine, tako se ne igra ako si Osijek i igraš protiv Cibalije. I točka. Nema priče o izostancima, lošem terenu, dugoj stanci, teškim nogama… TAKO SE NE IGRA AKO SI NK OSIJEK I IGRAŠ PROTIV CIBALIJE.

Nikako mi nije jasno da Osijek za utakmicu u Vinkovcima, protiv predzadnjeg na tablici mijenja formaciju, radi rošade u ekipi i mijenja način igre. Kako je to moguće?! Pa jel se mi trebamo prilagoditi Cibaliji ili Cibalija nama? Gdje to ima? Čim su izašli sastavi gotovo svi u mojoj okolini su rekli da ovo neće biti dobro. Kako to manje-više svi vidimo, a onaj koji bi trebao to ne vidi?!
Izaći sa onakvim sastavom ne znači ništa drugo nego igrati na kontre protiv Cibalije. Ili će Zekić reći da je očekivao da sa onakvom postavom ekipe ostvari posjed lopte? Suludo!

Druga stvar. Izdajemo nekakvo priopćenje kako nas Dalić zaobilazi. Kao Malenica, Barišić, Škorić i Grgić bi trebali biti na radaru izbornika. I što se dogodi svega par dana nakon priopćenja? Škorić ne igra na stoperu, na stoperu gdje je postigao formu da ga se može spominjati za krug repke, nego igra zadnjeg veznog. Grgić, kojeg guramo kao desnog bočnog za repku, jer je to kao pozicija za koju nedostaju igrači za repku, on igra špicu. Pa tko je tu lud!?

Uglavnom, užasna utakmica, užasna atmosfera oko ekipe i htio to netko priznati i opravdano ili ne, užasna atmosfera oko Zekića. Umjesto da iz utakmice u utakmicu Zekić potvrdi da je pravo riješenje za Osijek, za neki bolji Osijek, on samo iz utakmice u utakmicu ostavlja sve više upitnika.”

foto: Šime