Jučer smo objavili kratku anketu s 10 pitanja. CIlj je bio osjetiti puls navijača u ovom trenutku. Evo prikaza rezultata s napomenom kako je za većinu pitanja dat prikaz razultata iz vremena kada su za anketu znali samo forumaši “Bijelo-plavog foruma”, te ukupni rezultati. Ukupno je sudjelovalo skoro 500 navijača u kratkom vremenskom periodu od 10 sati.

  1. Na pitanje gdje će naš klub završiti na kraju sezonu, većina misli kako će NK Osijek napredovati na tablici, a čak 37% navijača je mišljenja da će “Bijelo-plavi” biti drugi. Zanimljivo, forumaši su čak malo pesimističniji u odgovorima na ovo pitanje.

2. Jesenski dio sezone je za 60% navijača u skladu s uoženim, ali i za velikih 40% razočarenje.

3. Na taktičko pitanje, treba li Osijek igrati s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji, velika većina (82%) je za drugu opciju.

4. Mjesto Petra Bočkaja treba biti bliže golu, ako se sluša većina anketiranih.

5. Još jedno taktičko pitanje, ovdje su navijači podjeljeni, ali ipak opcija s dvije špice ima prednost.

6. Gledajući odgovore, igračka pojačanja su potrebna u sredini (40%) ili čak u sve tri linije (42%).

7. Većina navijača očekuje Osijek slijedeće sezone na istom mjestu gdje je i sada, a oko 40% je mišljenja kako će se klub upustiti u borbu za prvo mjesto.

8. Kako podići klub na razinu više (bilo je moguće označiti više dogovora)? Najviše utjecaja imala bi promjena u struci (79%) i značajna igračka pojačanja (54%). Manje glasova dobili su veća prisutnost u domaćim medijima (28%) i novi stadion (27%).

9. Kako ojačati navijačku bazu (mogući višestruki odgovori)? Boljim rezultatima u HNL-u (67%) i jačanjem imidža kluba (52%). Za opciju “novi stadion” odlučilo se 25% anketiranih.

10. Treba li DInamo igrati na Pampasu? Protiv toga je 70% navijača, a razlog “Ne, to će dati udarac pokretu “Pokrenimo grad” ima skoro polovica.

Razlika u postocima do 100% kod nekih pitanja je i iz razloga zaokruživanja ili zbog preskakanja nekih pitanja od strane anketiranih.