Petak predvečer donio je prvu predstavu ove godine na nogometnoj Katedrali u Gradskom vrtu. Slaven je pobjeđen na način na koji jače ekipe pobjeđuju slabije, bez puno stresa na koji smo navikli u domaćim utakmicama. Čak se ne sjećam ni kada je Osijek nekoga pobjedio, posebno ne Slaven, a da protivnik nije pravo pucao na gol (udarci na gol su bili 16:2). 

Dino Skender je dosta promjenio od svibnja i zadnjih utakmica HNL-a. ivušić je zamjenio Malenicu, Šutalo i Majstorović umjesto Gutija i Lončara, Jugović je pojačao vezni red, a Mance napad. I upravo je Mace pokazao što možemo očekivati od igrača za kojega je plaćen najveći transfer u klupskoj povijesti.

Upravo su tri pojačanja pokazatelj kako naš Klub misli ozbiljno ove godine kada drugo mjesto donosi Ligu prvaka i kada PampasArena počinje izbijati iz zemlje. Dok konkurenti smanjuju budžet ili grcaju u dubokim problemima, Osijek plovi prema boljem i stabilinijem vremenu. Najavljena su nova pojačanja, jedva čekamo…

Europsko ljeto počinje sa sofijskim CSKA koji je lagano i visoko dobio nespremne Crnogorce u Bugarskoj, ali nije oduševio u Podgorici. U domaćem prvenstvu nisu počeli kako su željeli, dvije utakmice kući, remi 2:2 i poraz 1:3. Nije to protivnik kojeg “Bijelo-plavi” trebaju uplašiti, ali nikako ih se ne ni smije podcijeniti.

Po transfermarktu vrijede 23,50 milijuna eura s prosječnom vrijednošću igrača 839.000 eura (Osijekove brojke su 15,45 milijuna i 572.000) i Bugari bi bili debelo druga najvrjednija ekipa HNL-a. Elo ratings im daje 1482 boda, Osijek ima manje 1466. 

Najvrjedniji igrač je ofenzivni veznjak Tiago Rodrigues, koji je došao iz Porta prije dvije godine. Ekipa im je prava legija stranaca, u prvoj utakmici s Titogradom u sastavu su bila samo dva Bugara.

Kladionice daju malu prednost za CSKA u prvoj utakmicu (2,20 na Bugare, 3,10 x, 3,00 na Osijek).

Za kraj, pogledajte dva lica momčadi iz Sofije: