Nažalost kapacitet stadiona od 10 000 mjesta može zagovarati samo onaj koji nema viziju ovog kluba u budućnosti ili ima viziju ali totalno pogrešnu.

Stadion ako ima kapacitet od 10000 mjesta nama domaćim navijačima ostavlja samo 9000 ulaznica na raspolaganju. Možda sam previše i rekao. Stadion mora imati mjesta za gostujuće navijače plus koridor razdvajanja između njih i domaćih navijača i tako se mali kapacitet od samo 10 000 mjesta još više smanjuje.
Mi smo ove sezone punili stadion s 15 000 navijača. I to dva puta! A tek smo počeli. Klub je tek napravio prve korake prema pravom ozbiljnom klubu. Imamo 5500 pretplatnika. A tek smo krenuli. Stadion je ruševina, nema komfora. A već sada 5500 pretplatnika! Što će se dogoditi kada budemo imali novi stadion, komforan a klub nam se bude borio za prvaka ili bio prvak? Znate što? Ulaznica neće biti! Jer tih nekoliko tisuća ulaznica koje ćemo imati na raspolaganju razgrabit će se za dan,dva. I to opet nije 9000 ulaznica za nas obične smrtnike jer će se u tom broju naći i sponzori, bivši igrači, zaposlenici kluba i njihove obitelji. Svi će htjeti godišnju ulaznicu a klub se mora pobrinuti za sve njih. Koliko onda nama ostane? Možda 8000. A mi sad imamo 5500 pretplatnika!
A što je s navijačima koji ne žive u Osijeku? Iz Broda,Slatine, Virovitice ili recimo Županje? Kako i kad će oni doći na utakmicu kad ćemo mi iz Osijeka i okolice pokupovati sve godišnje ulaznice u roku odmah? Kako ćemo širiti navijačku bazu po cijeloj Slavoniji i Baranji plus prema Zagrebu ako ti ljudi ne mogu doći na utakmicu? Biti navijač znači dolaziti na utakmice. S tim kapacitetom od 10 000 mjesta automatski isključujemo sve te navijače i sami od kluba pravimo provincijski klub grada Osijeka i tri sela okolo. Garantiram da je na tim europskim utakmicama bar 5000 navijača dolazilo van Osijeka.

I one pričeo trošku održavanja. Koliko to trošak bude veći ako neki stadion nema 10 redova nego 15? Koji su to troškovi osim kod same gradnje? A kad smo već kod toga nije li Meštrović pričao kako su on i Mes spremni graditi stadion za 25 000 gledatelja koji bi skoro u potpunosti sami financirali? U čemu je onda problem s 15 000 ako nisu vidjeli problem u kapacitetu od 25 000?

I još nešto. Trenutno za Ligu prvaka stadion mora imati kapacitet od minimalno 8000 mjesta. A mi mislimo graditi stadion koji bi bio dovršen za 4-5 godina s kapacitetom od 10 000 mjesta?????? Mislim ono “ima li pilota u avionu?” Jel netko u klubu svjestan da namjeravaju praviti stadion koji za nekoliko godina SIGURNO NEĆE UDOVOLJAVATI UVJETIMA ZA LIGU PRVAKA? Čemu onda sve to, čemu priče o prvo mjestu ako bi utakmice morali igrati u Zagrebu ili Mađarskoj jer nikome u klubu nije palo na pamet da UEFA svako malo postrožava uvjete za velika natjecanja i da mi sami sebe isključujemo iz svega toga i od našeg kluba pravimo mali provincijski klubić jer nitko nije mislio malo unaprijed? Stadion se ne pravi za trenutnu situaciju i trenutni broj gledatelja. Sad kad ga se napravi za naših života to je to.

Osječanin