Mi moramo danas misliti na svoju igru i ne biti previše s njima opterećeni. Bolji smo, kratko i jasno.

Međutim, ako zatvorimo Lovrića oni su 80% slabiji. NAJVAŽNIJE, treba zaustaviti njegove ulaske s lijevog krila u sredinu, ON NIKADA, ALI NIKADA, NIKADA I NIKADA ne probija lijevu stranu jedan na jedan, uvijek će ili ući u sredinu i tražiti šut ili igrača koji će napasti prostor iza leđa protivničkog beka. Tko u toj situaciji bude izlazio na njega, Šutalo ili Igor, mogu mu maksimalno priči, a on da se i odluči na prodor, a nije igrač koji bi mogao u prvom koraku ostaviti Šutala ili Igora iza sebe, on nema ubačaj lijevom nogom koji bi bio ubitačan. Žaper ili tko god drugi mora paziti da ne izgubi svojeg igrača, koji bi napadao prostor iza leđa našeg bočnog igrača.

MORAMO BITI AGRESIVNIJI. NE MOŽE se uz Gorice koja je jedna od najgresivnijih ekipa u HNLU igrati balet i umirati u ljepoti, a da oni svaku našu kontru zaustave prekršajem. Mi imamo problem protiv svih suparnika koji dolaze u GV, a koji su nominalno slabiji od nas, pa čak i kada gostujemo kod takvih suparnika, svi oni IMAJU 10 PREKRŠAJA GRATIS. Suci imaju naviku prvih pola sata mahat rukama, pokazivati etikete fair plej, smirivati situaciju djeliti “posljednja upozorenja”, i to je vrijeme kada naši protivnici koriste da nam cjepjaku napade povlačenjem za dresove, startove s leđa itd. U prvih pola sata nakon što se 5-6 igrača izmjeni i napravi po 1-2 prekšaja, tek tada sudac daje prvi žuti karton igraču inkera/istre/gorice/lokomotive/belupa.

Nakon što njma da prvi žuti karton, slijedeći takav prekršaj kojeg mi napravimo je isto žuti karton, jer dao sam njima, sada moram tebi… NEMA VEZE ŠTO JE NJIMA TO 15 PREKRŠAJ NA UTAKMICI, A NAMA TEK 3 ILI 4.

Kratko i jasno, moramo od početka mi biti ti koji će odmah po potrebi zaustaviti njihovu tranziciju i kontru na sredini terena! Pa ako mi dobijemo žuti odmah u 5 minuti, neće ni oni imat prostora biti toliko agresivni što inače jesu. važno je ne praviti te prekršaje u zoni šuta, jer taj Lovrić, mislim da nema igrača koji je u prošloj sezoni pogodio toliko stativa i prečki. I protiv nas je pogodio jednom prečku direktno iz slobodnjaka, a dosta ih je i zabio prošle godine.

Kempes

(foto: Šime)