(Centarhalf)

JOSIP VUKOVIC
Pozicija: zadnji vezni
Starost: 28god
Karijera: Dugopolje, hajduk, Istra, Split, Vitez (BiH), Olimpik Donetsk (Ukr), Maritimo (Por)
Vrijednost prema TM: 700 000€Dakle, Neno se ocito odlucio za ovog zadnjeg veznog i on bi danas ili sutra trebao i sluzbeno postati clan momcadi.
Vukovic je ono sto ja definiram kao klasicni drvosjeca, igrac kojem su jedini zadaci na terenu usmjereni gotovo iskljucivo na defanzivu kako bi ostali igraci iz veznog reda imali sto vecu slobodu u napadackim akcijama.

Presjek karijere mu i nije neka bajka, ima tek 51 odigranu utakmicu u HNL-u, 8 utakmica u ukrajinskoj ligi, 9 u bosanskoj i 48 u portugalskoj gdje je proveo zadnje dvije sezone u Maritimu, i tamo je zapravo tek stekao pravu afirmaciju.

Vukovic je prosle sezone u dresu Maritima skupio 26 nastupa (liga i kup) pri cemu je vecinu utakmica pocinjao kao starter.

S njim u kadru Maritimo je igrao i protiv najjacih portugalskih klubova prosle sezone:

Maritimo – Sporting 1:1 (igrao 88 minuta)
Braga – Maritimo 2:2 (usao 6 minuta prije kraja)
Benfica – Maritimo 4:0 (igrao do 74. minute)
Sporting – Maritimo 1:0 (igrao 90 minuta)
Porto – Maritimo 1:0 (igrao 45 minuta)
Maritimo – Benfica 2:0 (igrao 90 minuta)

Drugu utakmicu protiv Porta presjedio na klupi, a protiv Brage nije bio u kadru zbog ozljede.

Zanimljivo je da Vukovic nikad u karijeri nije igrao utakmicu u nekom od eurokupova, niti je ikada postigao gol u profesionalnoj karijeri!

Vrijeme ce pokazati hoce li Vukovic biti pojacanje ili ne, ali kao i u svim dosadasnjim odlukama Nenada Bjelice, niti u ovu ne sumnjam ni najmanje jer on najbolje zna zasto je izbor pao bas na Vukovica i sto od njega moze dobiti.