15. kolovoza 2020.
SUBOTA / 20:05

Utakmica je već za 8. dana vjerovali ili ne. Belupo je standardno tvrd orah, a nama standardno su tvrdi orasi i do jučerašnji drugoligaši ako je suditi prema pripremnoj utakmici protiv, ček da vidim kako se zovu… Budafoki FC.

Što znamo do sada? Znamo da su ostali Igor i Merveil i to je odlična stvar. No s njihovim ostankom nismo uopće proširili konkurenciju i kvalitetu već samo potvrdili ostanak određene kvalitete u kadru. Zapravo, koliko god odlična vijest bila njihov ostanak, dva put više bi katastrofalna bila vijest da nisu ostali.

Dalje, ne samo da nismo proširili konkurenciju i kvalitetu, već danas i ostajemo bez nje odlaskom Mirka Marića. I koliko god jedan izlzani transfer (pogotovo ako je zaista 6,5 mil) značio klubu da ne nabrajamo zašto, toliko to baš ništa ne znači našem sastavu na zelenom terenu.

Dakle, prošlo prvenstvo je trajalo predugo, a ovo zbog toga dolazi prebrzo. Puno je tu promjenjenih okolnosti zbog ove jebene korone, ali sam ja nekog dojma da bi bar mi morali moći jednostavnije dovoditi igrače. Išlo se u Mađu kod prezidentea vidjeti za financije, ok, je li se čekao izlazni transfer Marića da se krene u daljnju akciju? Vjerovatno je puno priča, reći će se punio se igrača nudi, puno je kombinacija, ok, sve to stoji, međutim, osim Igora i Merveila, morao je biti spreman još jedan transfer, onaj jedan, ono jedno prvo pojačanje. A ono treće, četvrto ili peto pojačanje da onda ovisi o tome hoće li se neki igrač prodati ili ne.

Da dođem do poante, igra nam je puno ovisila o Mariću, a koja god solucija postojala u kadru za njegovu zamjenu, niti jedna se ne nameće kao rješenje a imam dojam da se od nekih solucija navijačima već i diže kosa na glavi.

Dalje, volio bi da netko postavi pitanje odmah i sada što se točno radi i uigrava na treninzima danas, je li riječ konačno o pomacima u određenim segmentima igre, završinica, sudjelovanje igrača u završnici, prekidi? KORNERI? Ili je to samo, standardne trening šeme, prijateljske utakmice „da svi igrači osjete teren i utakmicu??“ uz moto rastrčavanjem protiv muskulfibera???

DAKLE, vrijeme je da sportski doda gas ionako nemože dovesti faking Grizmana umjesto Marića tako da za previše mudrovanja nemamo prostora ni vremena. Strategija čekanja nekog ekstra igrača koji bi došao dva dana prije euro utakmice se nikome ne čini dobrom idejom.

Dalje, ako smo ozbiljna ekipa, onda SLAVEN moramo dobiti i bez igrača kao što je Marić. Međutim, za dva tjedna ovdje dolazi hajduk i ne treba nam stav kako se trebamo nadati kako će oni biti jednako jadni kao i prošle sezone, pa onda ni mi ne moramo biti previše dobri da bi ih pobjedili! Ok, nije da nemamo strpljenja, ali pomalo nemamo strpljenja…

Iako ne govorim u ime ostatka navijača i simpatizera, možda čak i govorim, a to je: ne jebe nas što drugo mjesto sljedeće sezone donosi tu konferencijsku ligu (koja ni ne mora biti loša, ok, otom potom) mi ne želimo lako ćemo pristup i želimo pobjedu do pobjede. A to što je očito da će i ovakav dinamo biti valjda najslabiji u zadnjih 10 sezona, bi morala nama biti crvena krpa, na stranu to što ili kadar ili stožer moguće nije na tom nivou, ali i to je više stvar sugestije i psihologije, puno češće nego kvalitete!!

Al započetak bi bilo dobro za promjenu vidjeti neku dobru igru i efikasnu utakmicu na pripremama, ili i za to treba igračima mahati s milijun eura premije? jer ih očito ne može motivirati trener koji se brine hoće li igračima biti hladno, mlako ili vruće na terenu.

Iskreno se nadamo pobjedi protiv belupa, al bude li to opet mrcvaljenje igre, lopte, živaca i svega i prosipanje bodova… ne želim biti defetist, ali ono nemojte da bude i gotovo.

Kempes