istok

Autor: Gunners

Nova sezona, novi HNL počinje u subotu(nedjelju), a ponovno ne znamo čemu se nadati.

Osijek je u problemima kao i svake godine od kad znam za sebe. Besparica i učmalost drže ovaj klub za gušu već barem 30 godina, kao prokletstvo koje je netko bacio tamo negdje krajem sedamdesetih kada je Osijek ulazio u prvu ligu. Kao da je netko prokleo: “budite u prvog ligi, ali sreće nećete imati”.

I nema tu sreće, razveseli nas prosječno 1 ili 2 utakmice kada natrpamo Zadar ili se poigramo s Cibalijom, ali i dalje je Osijek sve ono što ne bismo htjeli: prosječni neambiciozni hrvatski prvoligaški klub.

I što očekivati ove godine?

Ako ćemo optimisično, Osijek konačno ima tvrdu obranu sa Smojom, Vrgočem, Leškovićem, Lekom. Imamo i nekoliko iskusnih igrača koji bi trebali zaigrati u boljoj formi, kao Ibriks, Jugović ili Miličević. Imamo i standardno dobrog Šoršu i odličnog Peroševića. Neki igrači tek trebaju “eksplodirati”, kao Pušić ili Kvržić, a neki tek trebaju “u vatru” kao plejada od koje se jako puno očekuje: Pongračić, Dugandžić, Aleksić, Petrović.

Kad bi ova ekipa krenula dobro i kada bi se sve lijepo posložilo, sve bi bilo moguće, možda i neka lijepa jesen u Gradskom vrtu.

Ali ovo je ipak NK Osijek i svi znate što mislim pod tim. Svi vi koji ste zanijemili nakon 5:1 u Pragu prije 11 godina ili nakon 3:1 u Zagrebu prije 2 mjeseca. Da, mogli smo u europsko proljeće, a mogli smo i vratiti Dinamu za dva desetljeća ponižavanja. Mogli, ali nismo…

Zato je realnija pesimistična prognoza. Osijek nije doveo pojačanje, kao ni zadnjih godina, a kakvi smo bili zadnje dvije sezone u HNL-u svi znate: dva “prekrasna” osma mjesta.

Zato od Osijeka ne treba ništa očekivati, jer svaki put kada se ponadamo, stiže nova pljuska,
nadam se ne već u četvrtak protiv Šveđana…