Cestitke na (prerano zaključenoj, ali zasluženoj) jesenskoj tituli!  

Jako mi je drago popratiti našu drugu ekipu i mislim da cu u buducnosti to jos cesce raditi jer ovdje svakako ima potencijala koji bi kroz godinu dvije mogli kucati na vrata prvog tima.

Prije svega Josip Gačić. Vrlo potentan mladi stoper, siguran, odlican u duelu, bilo bi zanimljivo ako postoji to negdje iskopati broj dobivenih duela u kojima je on sudjelovao. Jedina slabija partija ove sezone mu je bila protiv Dinama 2 ovdje od svih koje sam popratio (1-1). Ima 22 godine i uskoro bi mogao biti na klupi prve ekipe. 

Martin Sekulić ima ono nešto i to se vidi isto tako odmah na prvu. Bit će zanimljivo pratiti njegov razvoj ali djeluje mi kao ona moderna polušpica koja se uvlači između linija i zna i podvaliti ali i hladnokrvno pospremiti. Plus mu je i odlicna igra glavom. Dugo nismo imali igraca u prvoj ekipi koji odlicno igra glavom, do Miereza, a Sekulić bi također mogao biti taj. Inače zabio je i hattrick u Sesvetama i ide ga gol u zadnje vrijeme.

Dion Drena Beljo je svakako najveći talent u toj ekipi, a zanimljivo i jedan od najmlađih iako tako ne djeluje ne terenu. Ima potencijal razviti se u strašnu igračinu, već su se vukle usporedbe s Ibrom. Lako “lagano” taj momak izgleda na terenu sa svojih 2 metra visine, čudo jedno. S lakoćom je zabijao na pripremama prve ekipe, nesuđeno skoro postao nas prvi napadac na početku sezone, ali svakako je bolje za njega da se kali u B ekipi, skuplja nastupe i zabija golove. Nekako je možda prerano to sve došlo s dizanjem u zvijezde i drago mi je da je sada zabio nakon nekog vremena Solinu. Možda, ali možda bi bilo čak i bolje rješenje poslati ga na posudbu u neki prvoligaški klub primjerice u Sloveniji i kod nas (Belupo, Istra).

Aleksa Latković mi se nekako najmanje čini da ce u buducnosti igrati nekakvu ulogu u prvoj momčadi, me zato što smatram da nije dovoljno kvalitetan igrac vec nema ono nesto zbog čega bi se nametnuo u šampionskom kadru kakvoga cemo imati u buducnosti na Pampasu. Za drugu ligu je odlican i samo neka se trudi i zabija pa mozda doceka i debiu nekoj od slabijih utakmica u ligi. Njemu svakako isto idu pohvale za ovu polusezonu!

Da ne nabrajam dalje, ovdje sam naveo pojedince iz trenutnog kadra koje vidim u nekakvim kombinacijama za prvi tim a Belju jednoga dana kao značajnijeg prvotimca i nositelja napada… 

Čestitke treneru Toliću i njegovom stožeru! Cestitke i mladom Babinu na debiju kod Bjelice, to je ništa drugo do nagrada za ogroman trud i srce na terenu!