Breegi, pojačanja, tuđi stream i Škoti

U ovo ludo vrijeme svjetskog prvenstva i totalne okupiranosti javnosti s nogometom i reprezentacijom, “Bijelo-plavi” se u tišini austrijskih breega pripremaju za novu sezonu koja počinje u ipak donekle normalno vrijeme, tj. sredinom srpnja.

Negdje smo na pola priprema, iza nas su dvije utakmice, četiri nova igrača i dva izvučena protivnika u Europi.

U vrijeme kada je važnije znati koristiti Google tražilicu ili Twitter, nego čitati Glas ili Sportske kako bi doznali vijesti ili glasine o transferima, ipak je teško doći do neke ozbiljne informacije osim da se talijanski klubovi (Sampdoria, Parma) zanimaju za Bornu ili da PAOK ne računa na Jaira da Silvu, pa bi ovaj mogao u Osijek(ali onda dan kasnije dođe Henty i pokaže ovaj info netočnim).

Je li Osijek namirisao igrača tipa Bardhija koji je bio na radaru prije godinu dana, da bi poslije eksplodirao u španjolskoj La Ligi ili je fokus na igračima koje dobro poznajemo? Naravno, ne znamo tko se nalazi u bilježnici sportskog direktora. Imena koja imamo su Radeljić, Kamenar, Ivušić i Henty, a rubrika ‘odlasci/dolasci’ tek će biti do kraja ispunjena vjerojatno krajem kolovoza kada ćemo i shvatiti s kakvim ambicijama Osijek ulazi u prvenstvo.

Pripremne utakmice, tj. ova koju smo gledali jučer na tuđem streamu (zašto Osijek još ne streama pripreme utakmice?) nije ponudila nikakve odgovore, možda samo pitanje isplati li se svake pripreme iznova davati priliku igračima koji su već 2 ili 3 puta bili na posudbama?

Izvukli smo Moldavce, pa Rangerse… Petrocub nije baš u rangu Santa Colome, ali nikako nije težak protivnik i sve osim dvije pobjede Osijeka realno bi bilo iznenađenje. Drugo kolo ždrijeba donijelo nam je vjerojatno najtežeg mogućeg protivnika. Ako nije najteži, onda je bar najslavniji. Ipak, treba još pričekati hoće li Gerrardovi igrači proći Shkupi, ali i iskoristiti slijedeću pripremnu utakmicu protiv ŠKOTSKOG kluba, koji je prošle godine iznenadio dobrim startom u prvenstvu. St.Johnstone treba Osijeku biti ono što je reprezentaciji bio Senegal prije Nigerije.