Čestitka dečkima na pobjedi!

Ja sam na forumu ispao najveći agitator Kuleta nakon one pobjede protiv Belupa 4:0. Ispalo je da baš nakon toga i nije bilo takvih predstava. Kvaka je u tome da sam više bio skeptičan u svezi “Panini” trenera koji niti poznaju ligi, niti igrače, imali bi skupe prohtjeve i to bi ispala skupa kocka koju si kao klub ne možemo priuštiti. Međutim, nitko ne može biti dosta pametan i reći tko je trener (stožer) za višu razinu i gdje ga naći? Sve u svemu, moje mišljenje je da Kule i nije toliko loš trener koliko možda njegov govor tijela to naslućuje i te čuvene presice i izjave.

Ipak pohvale, velike pohvale što je detektirao da nije pametno ući protiv Gorice koja je čvrsta, rovovska ekipa (jučer je više ličila na jakirović goricu, a ne tu šmensi fensi tika taka litavsku goricu), dakle ući samo s dvojicom središnjih veznjaka i promjena u kojoj je ušao u utakmicu s jačom sredinom, a na uštrb napada je bila pun pogodak!

Protiv Belupa se vidjelo da smo pročitana knjiga, odnosno da je njihov trener skontao kako smo igrali protiv Lokomotive, dobro zatvorio bokove i mogućnost gradnje napada preko njih. Vraćanje tog jednog dodatnog igrača u vezni red je dobra odluka i time je Kule doslovno prevario tog Litavca, odnosno ovaj je taj koji forsira svoju šemu igre koju je Kule i stožer pročitao dodavanjem dodatnog veznog igrača i uz to smo apsolutno dobili bitku u veznom redu protiv ekipe koja igra formacijski slično onome što smo mi jučer odigrali. Laci, Žaper i Jugović su apsolutno bolji igrači od Babeca, Suka i Maslowskog! Nije ih bilo na terenu! Gorica je očekivala da ćemo forsirati igru preko bokova, a mi smo gradili igru kroz sredinu i tu smo ih pojeli! Odlična odluka Kuleta i stožera!

Dalje, Marić standardno odličan, igra nogomet života. Pero počinje i igrački sazrijevati jer igra sve inteligentnije. Jugović jučer odličan, svaki potez je bio potez iskusnog igrača i nadam se da ozljeda nije teže prirode! Ndockyt dokazuje da je živa vatra! jegulja! lika ima posvuda i to nije glavinjanje bezveze! igra krilo, ulazi u vezu po potrebi, ali meni sve govori da je taj dečko u srci i duši vezni igrač, pravi box-to-box što bi rekli naši stari. Asistencija je bila fantazija. Znači, kada sam rekao da treba kupiti Igora, reako sam da ni slučajno ne treba odustati od otkupa i Ndockyta. Dečko ima samo 21 godinu, ej! Kao što rekoh, nebrušeni dijamant! (Btw. jel se netko sjeća da sam bio skeptičan oko dovođenja? jbg. kontao sam da i ja imam pravo biti skeptičan, ali skepsa je bila više zbog ranijih ne baš sretnih iskustava s Stavitskim i M’pindom).

Uglavnom, kritike. Prvo, dobro je da su napravljene izmjene, konačno koristi više izmjena i osvježava momčad, a ne da protivnik uvede do 75 minute 5 igrača i počne okretati tempo utakmice jer smo mi napravili jednu i po izmjenu. Tako da, pozitivno je što smo počeli iskorištavati tu mogućnost više izmjena, a samo očito fali više povjerenja Kuleta (i stožera) u mogućnosti igrača s klupe.

E sada, jesu li izmjeme napravljene dobro, da se raspravljati. Međutim, ne mislim ništa loše o uvođenju igrača koji su ušli, sve su to dobri igrači koji mogu puno više pokazati. Međutim, iznenađuje me da Mbakogu ne dobiva više šansi. Jučer bi njegov ulazak bio baš ko kec na desetku, snažan i brz napadač u trenutcima kada nam ostavljaju puno prostora i koji može istrpiti jače duele, nego što je netko dobro spomenuo Špoljo. Neznam u čem je stvar, naš je igrač, dakle, nije da na ljeto odlazi, valjda je oporavljen, ako nije, zašto je na klupi? Uglavnom, stvarno se nadam da bi bilo vrijeme da konačno u komadu dobije dobar komad utakmice protiv Inkera, pogotovo ako se može iskombinirati da krene na desnom krilu.

Najveća kritika ide Talysu. Sve 5, na srčanosti, borbenosti, pokrivanju terena, tvoj sam najveći zagovornik od prve minute ne u prvom sastavu, nego u Osijeku 2. Brate mili, nisi dijete i nemožeš onako ko magare opalit povratnu loptu od Mirka da izleti sa stadiona, A NA DRUGOJ STATIVI KO DUH STOJI LACIKA!!! To je trebalo biti 3:0!!!!!! Imamo mladu ekipu, super je to, puno nebrušenih dijamanata s kojima treba raditi i koje treba poticati i ukazivati na greške. Ali takve stvari baš zaslužuje da mu se očita bukvica.

Zapravo, najveća kritika ipak ide cijelom kolektivu na toj paničnoj i histeričkoj završnici. Čemu to? Kakva frka? histerija? panika? smirite loptu, ispucavajte i tražite igrače koji mogu napasti prostor, gađajte njihove korner zastavice zaboga!

Sve u svemu zadovoljni smo svi, i za sada je dobro, ali samo dobro. Blizu smo vrlo dobrog, ali daleko od odličnog. Treba tu još rada, a treba i još podrške i isključivo konstruktivne kritike od strane navijača.

Kempes