Prije Rijeke…

(Kempes)

poimence i igrački kontam da smo apsolutno ravnopravne ekipe. obje ekipe su zabilježile dosta odlazaka i imaju dosta eventualnih pojačanja koji su sigurno kvaliteta više u odnosu na većinu HNL igrača, al je samo pitanje koliko su uštimani uz igrače koji su ih dočekali.

obje ekipe imaju igrače koji mogu presuditi utakmicu, čak i ako odigraju vrhunsku partiju sami “odvući vodu na mlin” svoje ekipe, a time da niti jedna ekipa nema jednog igrača, da kažeš evo to je taj igrač koji od početka sezone pa do sada igra sve utakmice na nivuo, ako zapravo mogu izdvojiti ipak 2 igrača to je kod nas Mudri, kod njih Heber.

mi kada igramo protiv dinama, rijeke, hajduka, naši igrači i stožer moraju na svaku utakmicu gledati kao na zasebnu, bez nekih priča i bajki iz prošlosti, rezultata, svježije ili starije tradicije, samo usredotočen na ono što protivnički stožer radi i želi od svojih timova i to je to.

i tu dolazim do biti, ovo će biti dvoboj stožera našeg i njihovog, da ne kažem dvoboj Zeke i Keka. Sada kada im je đumbus na bekovima, jedan kartoniran, drugi ozljeđen (da sam zloban, a nisam, rekao bih da im je žuta bolji kad je ozljeđen nego zdrav), trećeg će morati ili seliti lijevo, četvrtog će morati staviti stopera da igra beka ili će Kek napraviti nešto nezamislivo igrati s trojicom u zadnjoj liniji što je blasfemija i pomisliti. al kad sam već kod Keka, jbg. on ima to nešto, valjda je to strahopoštovanje i autoritet da se izdere na igrača ispred cijele svlačionice, pičkara mu, ode 2 dana kući u Sloveniju, vrati se i svi su opet ko mačići i jedu mu iz ruke. Nekažem da Zeko treba raditi takve šok terapije, jer znaju svi da bi bilo fejk, a dapače nitko ne misli da takve terapije i trebaju.

što se rijeke tiče, zapravo što se tiče većine ekipa kada su domaćini, prirodno je da su agresivniji na domaćem terenu, to vrijedi za sve, ali rijeka to uvijek koristi do maksimuma. nisu bili puno previše bolji protiv dinama u maksimiru, u odnosu na nas, bolji su bili taman za taj drugi gol kojeg nisu primili, a to definitivno pripisujem većoj agresivnosti koju su pokazali protiv dinama, jbg, zna se da se dobiva žuti samo ako se krivo pogleda igrača dinama, oni unatoč tome ne paze previše za razliku od nas koji očito više pazimo da rano ne uđemo u veći broj kartona.

mi na rujevici morao biti agresivniji nego što smo navikli i moramo bliže stajati igraču i ono što se ne tiče rijeke, nego općenito svih naših dvoboja s kime god, moraju brže micati svoja dupeta Malenici iz krila i brže dizati zadnju liniju.

najvažnije od svega smatram slijedeće i tiče se nas i samo nas. nesmijemo zaboga niti za živu glavu izmišljati toplu vodu i neke nove šeme i kombinacije jer tu prvo zajebemo same sebe prije svega i to na redovitoj osnovi. neka oni znaju kako mi igramo, mi moramo unutar onoga što inače i uobičajeno igramo, samo to odigrati još bolje i preciznije i to je to. očito da nam je igra po krilima forte i očito da su oni oslabljeni trenutno baš na svojim bekovskim pozicijama, da li složiti da se izrazim rječnikom drugih sportova neku “specijalku” nazovite to kako hoćete. poanta je jasna, naš stožer zna kako oni igraju (istina kao što oni znaju i kako mi igramo) niti jedna ekipa nema neku individualnu premoć poimence i tu će samo stožeri odlučivati.

ovih tjedan dana, ja mislim da Zeko ne treba čekati tjedan dana da vidi tko će igrati, prema raspoloženu na treningu, nego neka odmah odluči i tjedan dana uigrava sastav za tu utakmicu, najvažnije je uigrati Hentya s igračem koji mu dolazi iz drugog plana, nema tu… sada će jeličić špricnuti do plafona, automatizama… previše mu treba da odigra drugu loptu, za dubinsku u prostor nema tu filozofije, za dupli pas s nekim to postoje znanstvena fantastika.

znači unutar onoga što mi najbolje igramo tražiti rješenje i izvedbu. nikakve nove filozofije u formaciji i premještanju igrača na pozicije koje igraju svaku 20tu utakmicu.