Demistifikacija Dinama

ajmo malo demistificirati taj dinamo.

1. ok mi se kao nadamo oni igraju s 2. sastavom ili kombiniranim, realno bjelica mora biti baš blesav da stavi najjače adute protiv nas.

2. ja uz sav trud ne vidim neku veću razliku između njihovog prvog i njihovog drugog sastava ako ćemo o načinu u i stilu igre koji je poprilično direktan.

3. zg mediji i javnost imaju općenarodno prosipanje sjemena za nekim probuđenim dinamom, k***c palac, Bjelica, hvalospjevi, svemirski nogomet, a stvar je u tome da im totalno pobrkalo percepciju ta pobjeda protiv Hapoela, pa ono ko mala djeca, 5:0 uuuuu, je***ki dinamo, je****ki nogomet.

4. prava istina je da je Bjelica maksimalno pojednostavio igru dinama i nema više (bar ne toliko) širi kolo, oj širi kolo, da će stisnuti protivnika i plesati ples plodnosti oko njega, pa da ćeš imati puno šansi za da čitaš njihove linije dodavanja, loviš priliku tako da im presječeš dodavanje i bacaš kontru. moje skromno mišljenje da će manje biti takvih šansi.

5. po onome što ja vidim od dinama onoliko koliko sam ih pratio, pa oni je***o liče na nas, pogotovo iz vremena dok je Muzo igrao. Budimir im izigrava mantinelu odvlaci igraca u jednu i drugu stranu traze lopte u prostor za krila, ili na njega koji spusta. Ili na krilo ili prizemljuje na Olma koji daje zadnji pas.

6. Koje god oni igrače stave, meni su oni svi isti ili slični kvalitetom, a jedini odskače Olmo, ne mislim da je sad baš takva da bi se itko trebao usrati u gaće, ali ako ne igra, svakako je bolje da igra neko drugi. budemo li imali aktivan rezultat a oni gubili Bjelica će ga staviti zadnjih 20 minuta, tada treba Zeko ubaciti Bendu ili Pilja da mu krv piju, kod divlje zvjeri skaču na njega, makar dobili 2 žuta zbog toga.

7. Budimir isto kontam neće igrati, jer je izašao zbog lakše ozljede, ali da Bjelica planira baš graditi igru preko klasičnog centarfora sidraša, potvrđuje to što su doveli onog Petkovića iz Italije, i kontam da će on igrati umjesto njega.

Kako bi bilo dobro igrati? Našu zadnju liniju dići što više moguće i vršiti pritisak odma na njihovoj polovici od samog početka, jednostavno napraviti taj faktor iznenađenja, da mi preuzmemo inicijativu od samog početka, oni ionako svaku utakmicu ulaze u leru. Igra im se svodi na traženje centarfora, logično ako digneš zadnju liniju on ima manje manevarskog prostora, a drugi napadač ako i bude Gavranović, on nije tip Soudani, mislite mal brz, a ja Gavranovića neznam kada je on to primio loptu na 40 metara, sjurio se i zavukao iz dupeta gol kao što je Soudani radio, Gavranović je klasični fox in the box kojem treba puno povratnih lopti, puno ubačaja itd.

Podignemo li liniju što više moguće: smanjujemo manevarski prostor njihovom središnjem napadaču, lakše vršimo pritisak na njihovu zadnju liniju i stvaramo si šanse za druge napade, a osim toga nimalo važno četvorka sa fućkaljkama će jedva čekati njima dosuđivati prekide u zoni ubačaja, dignemo li zadnju liniju što više i tako je držimo prekršaje radimo na sredini i što se mene tiče trebamo igrati na kost i skupljati kartone, mi ćemo ionako i ovako dobiti tucet kartona, tako da idemo ih zaslužiti a ne onaj lucifer da nam ih tek tako dijeli.

Gućććći će preuzeti njhovu 9, Lončar izlaziti na Oršića lijevo, naš piton presretač Mile na Gavranovića, ja nemam brige.

Mi trebamo paziti na svoje klasične boljke, igrače iz drugog plana kod prekida, Ademia koji kao zmija grize od nikuda. A za našu vezu i napad se ne bojim.

Nesmijemo labavo ući u ovu utakmicu jer oni se odjednom stvore u šansi, često preskaču igru, ali to ima svoj rezon, znaju točno tko ulazi u koji prostor i tko se gdje otvara.

I da, nemojmo smetnuti s uma da smo svako naše vodstvo tamo postigli rano, svaki put smo krenuli agresivno, oni svaki puta imaju drugog trenera da bi se jedan mogao sjetiti prethodne utakmice s nama. Svi njihovi golovi ove sezone su pali nakon superjednostavnih akcija ili đendara. Ajde da mi, ako već moramo primiti gol da to bude zato što smo u 80oj ostali s igračem manje, a ne zato što su nam se prešetavali po 16ercu!

Kempes