Ufff... 51 godina. Sto reci... Matorac. Born and raised u Osijeku, (Jug II i Dgo). Sada na privremenom radu (do mirovine) u nasoj drugoj domovini, Republici Irskoj.
Jos pamtim kada me je deda uzeo pod ruku i odveo na moju prvu tekmu u Gradski vrt. Ni zapadne tribine nije bilo tada. Bilo je to za mene, malog klinca, nesto veliko. Mjesto u kojeg sam se zaljubio na prvi pogled. Obecao sam, sam sebi, da cu jednoga dana kada narastem biti nogometas i igrati na tom, za mene posebnom mjestu. I bio sam nogometas. Igrao, ali ne za Osijek, nego za juniore NK Zanatlije. Trenirali na Elektri, igrali domace tekme na starom grbavom terenu spidvej staze. Ajd, barem smo koristili svlacionice Gradskog vrta. I to je nesto...
Sjecam se navijanja na istoku prije Kohorte, cak i prije Torcide Osijek. Moje narandzaste spitke, prvih transparenata i zastave koju mi je mama sasila. Velikih utakmica kada su sve srednje skole skoro bile zatvorene, jer je vecina bjezala sa nastave srijedom, kada je bila tekma. Sjecam se gostovanja i putovanja u Beograd na finale kupa omladinca NK Osijek protiv Titograda i pobjede tamo. Kamenovanja naseg autobusa, tucnjave sa Delijama. Ono, uobicajeni folklor. I da Borac je tada pobjedio Crvenu Zvijezdu i osvojio kup. (Piksi promasio penal

).
I onda dodje rat. Odes u gardu i nogomet ti vise nije na prvom mjestu. Poslije je sve bilo sivo i sumorno. Nogomet vise nisam igrao, prve sijede vlasi su dosle. Osijek sam pratio, na utakmice dolazio ali ne vise na staro mjesto na istoku. To je postalo mjesto nove generacije klinaca, a mi stare prdonje smo se pomakli malo prema semaforu. I tako je to islo do odlaska za boljim zivotom u Irsku. Nije me dugo bilo u Osijeku i nadam se da cu doci na otvorenje Pampasa.
Sto reci za kraj? Vidio sam dobre igre Nk Osijeka, vidio sam lose, ali ljubav prema tom klubu i gradu je jos uvijek tu, u mojim bijelo plavim venama...