Utakmica sezone

by Kempes

igramo protiv hajduka.

što reći? utakmica sezone. OK. zna se jako dobro što očekujemo od utakmice, i mislim da je dobro da ulazimo izjednačeni u tu utakmicu. vidim upise kao jao što nemamo ovoliku ili onoliku prednost ispred njih, a mogli imat i tako to. čekajte, a zašto bi mi morali patiti za tim što oni nisu kiksali još? pobjedili su dinamo u gostima, mogli smo i mi, a nismo.

da imamo bar 3 boda prednosti, koje smo imali, ušli bi ziheraški, što podsvjest igrača i loše navike i mentalitet, a što taktika ZZ topa. sada nam takav pristup neigra, a da imamo 3 boda viška, vjerovatno bi se sve svelo na to!

konklužn: prije ćemo ih pobjediti sada kada smo izjednačeni, nego da imamo 3 boda prednosti!

dobro je da smo izjednačeni ne samo zbog hrabrijeg pristupa nego i zato što se trebamo navikavati pobjeđivati SVE, ne samo slabije. a imali smo i problem i sa slabijima pogotovo na svom terenu.

ovakav stav je važan i zbog nastupa u europi, zar ne?

ja sam već rekao, neka hajduk bude jak, neka svi budu jaki, pa ćemo mi morati biti još jači. nema više alibija igre.

i još nešto, pretpostavljam da ste svi vi jako nervozni već sada, ja sam hladan kao špricer, a kontam da ću biti tako i sve do prije utakmice. zašto? mislim da smo ih razmazili s time da mi stvaramo imperativ, i da mi tražimo više od njih samih, nego što oni sami traže od sebe!

tako da, igračima je na kocki 2 tjedna odmora više. stanite, pa na kraju što mi kao navijači možemo izgubiti ako sezona počne 2 tjedna ranije? ako ne budu treći, a čujte, nama kao navijačima neće biti tako loše, jer nećemo čekati dugo ni pojačanja, ni priprema, a ni utakmice. a njima igračima, oni ionako se uzbuđuju na te lige petice sve CRovi, grizmani, messiji, inieste, oke, ajte i vi imajte 50 utakmica u sezoni u nogama, minimalno, a neće vas ubiti onda ni ovaj ritam od možda 40, a i zimska je pauza duga.

netko će reći da će formu morati tempirati ranije, pa bi mogli pasti zbog toga prije, pa će netko spomenut lokomotivu koja je igrala prvo pretkolo, makar ja sumnjam da je to razlog. veći je razlog što se njima pola ekipe rasulo nakon ispadanja iz europe i od 9 mjeseca su kompletno novu ekipu slagali.

tako da, ja sam cool, jer valjda i igrači znaju da moraju odigrat: SRČANO, PAMETNO, POKRETLJIVO, KONCENTIRANO I PRECIZNO. ODLIČNO SE KRETATI S LOPTOM I BEZ NJE, ODIGRATI NEKA SUVISLA KRIŽANJA I JEDNOSTAVNO BITI BRŽI, JAČI I BOLJI.

ako ne pobjedimo hajduk, ok, opet to nemora biti sasvim loše, jer ćemo i tako doći do nekih novih spoznaja i zaključaka, zar ne?

fala lijepa i živjeli

(foto: Šime)