PSV – Osijek 0:1, Bravo!!!

Pa šta je ovo bilo? Velika utakmica Zorana Zekića i njegovih igrača, jedna od najvećih u bogatoj povijesti našeg kluba. Što reći nego: Bravo!

Osijek je danas završio na naslovnici uefa.com:

Španjolska Marca je baš Osijek uzela kao primarnu temu u članku o Europskoj ligi:

Naslovnica Glasa dugo nije bila ljepša:

A evo i što kažu navijači:

mariox:

“Sva čast dečkima sad kad su se dojmovi slegli uz fenomenalnog Mileta neznamo kad sam vidio Osijek tako discipliniranog u obrani ,gdje nitko ne izlazi bez veze,čeka se prilika ,ne gubi se glava protiv jednog PSV, pametno odigrano.”

JohnnyCash82:

“Ne znam za vas, ali ja sam jos uvijek pod dojmom Miletove igre. Covjek igra tocno kao najbolji talijanski stoperi, to je cudo. Iskren da vam budem, ja ne vidim boljeg stopera ni u repki. Kakav Lovren, Corluka… Vidi svaka cast, ali Mile ako ovako nastavi ga sisa za dvije klase….. To je druga dimenzija. Bez greske igra do sad. Nije Luzern naivna ekipa, a tek PSV…. On ih je stavio u dzep!”

Harry_Mata_Harry:

“Ujutro kad sam se probudio sjedio sam par minuta u krevetu da objasnim samom sebi da se to zbilja dogodilo i da nije bio san. Doslovno.”

SamoOsijek:

“Čestitke igračima, treneru i stručnom stožeru na ovoj velikoj i povijesnoj pobjedi za naš klub. Nakon dugih godina apatije i borbe za opstanak, jedna ovakva pobjeda budi najljepše emocije u čovjeku. Ponosan do neba.

Odigrali smo jako dobru utakmicu, organiziranu, sa glavom i repom, bili opasni po protivnika, čvrsto se branili i na kraju ostvarili veliki rezultat. Nisam mislio nikoga posebno isticati od igrača, pogotovo što su svi dali svoj veliki obol u ovoj pobijedi. Ali, ja bi velikim slovima istaknuo jedno ime – MILE ŠKORIĆ. Odigrao je fenomenalnu utakmicu, pun samopouzdanja, neprelazan, stigao je sve zatvoriti, jak u skoku, jednom riječju – FENOMENALAN. Već dosta dugo igra na reprezentativnom nivou. Znao je on i prije odigrati dobre utakmice, ali nekad je znao odigrati dobru utakmicu a imati nekoliko žutih minuta ili je igrao dobro ali ne u kontinuitetu. Ovo sada je već duže vrijeme na reprezentativnom nivou. Samo mora ostati čvrst u glavi da se opet ne probude neke njegove mušice. Bravo Mile!!!!

Mogao sam istaknuti još puno igrača koji to isto tako zaslužuju, ali nešto moram ostaviti i za uzvrat. :fan:

Mislim da je sada najvažnije dobro se odmoriti i odigrati dobru utakmicu protiv Dinama. Nikako ne bi valjalo da uništimo (opet) ovaj zanos kako kod igrača tako i kod navijača. Općenito mislim da klub mora prepoznati i iskoristiti ovakav jedan trenutak koji se ne događa često. Iskoristiti ga za marketing, za prodaju godišnjih, za puno toga. Ovakve pobjede znaju biti okidač za puno toga. Uvijek se sjetim kako je to Rijeka dobro napravila poslije one senzacionalne pobjede protiv Stuttgarta. Od tada njihov klub grabi golemim koracima naprijed. To im je bio svojevrsni okidač. Nadam se da ćemo i mi iskoristiti ovu povijesnu pobjedu.

Treba biti pametan u uzvratu. PSV će sigurno biti bolji, uigraniji, fizički spremniji, motiviraniji, neće biti podcjenjivanja i biti će nam jako teško u uzvratu. Ali, mislim da se mora još poraditi na psihološkoj pripremi igrača na način da vide da mogu igrati protiv PSV. Vidjelo se to, kad se opustimo, kad igraju, može se igrati. To će, po meni, biti najvažnija priprema pred utakmicu. Ni taktička priprema, ni odmor igrača, ni bilo šta drugo. Psihološki pripremit igrače je ključ.”

Seltik:

“Još uvijek se nisam smirio…

Pa ovo je bilo moguće samo u FIFI a i za to si se trebao namučit jer dok skineš HNL Patch ( JER NAS J* NEMA U FIFI ) pa to sve napraviš da radi… pa ako nisi pi… da igraš na amateur nego na barem Professional… NIJE LAKO

Ovakva mirnoća… pa i u prvih 20 minuta kad smo imali 20 posto lopte, nismo bili panični, smireno sve, pa ja neznam pa sutra na koljenima idem na tu klisu majku mu….”