Osijek kakvog smo sanjali

Kraj listopada obično je bilo vrijeme u kojem se svaki navijač Osijeka opraštao od snova i ambicija za neki iskorak u sezoni. Još bi mjesec dana kasnije klub obično posrnuo i u Kupu, pa bi svi snovi pali u blato do kolovoza slijedeće godine. Osijek je igrao za sredinu tablice ili se borio za opstanak, zaostajući već dvoznamenkasti broj bodova za Europom, a prvi na tablici imao je bar dvostruko veći broj bodova.

A onda se sve promjenilo.

Danas nam je na pameti tih 7 bodova koje ispred nas ima Dinamo, a koji u dvije međusobne utakmice nije bio ni malo bolji od naše ekipe. Dinamo koji ne kiksa protiv malih, jer uvijek ima veliki “vjetar u leđa”, a i raspored im ne donosi baš nikakve neugodnosti skroz do proljeća, pa ga već mnogi proglašavaju prvakom.

Osijek je jučer konačno skočio na drugo mjesto, na kojem bi bio cijele sezone da nije bilo problema s Rudešom ili Cibalijom. Nadamo se da su ti problemi iza nas, jer jučer se lijepo vidjelo koliko su “Bijelo-plavi” dominantni i nadasve kvalitetniji i od kluba koji im je do jučer bio prvi susjed na ljestvici. S promjenjenom formacijom i novim igračima na nekoliko pozicija, pobjeda je došla onako kako dolazi velikim ekipama – nakon kontinuirane ofenzive, pravovremenih promjena i onda je još i podebljana kako to “veliki dečki” rade – u završnici utakmice.

Ovo je Osijek kakvog smo sanjali, idemo dalje…

(foto: Šime)