Album za sličice Zorana Zekića

Obično se o trenerima piše kada im padaju glave, kada su već bivši ili onda kada mislimo kako trebaju postati bivši.

Prošle smo sezone o Zekiću pisali dvojako. Uglavnom pozitivno na jesen i uglavnom negativno na proljeće. Na kraju je kod većine navijača dobio vrlo dobru ocjenu za sezonu 16/17, s minusima koje su priskrbili porazi od Rijeke i ona šamarčina na Poljudu (1:5).

Ova sezona je počela odlično, Osijek je lako izbacio Andorce, fantastično pobjedio Luzern, ali onda je zabrinuo remi s Rudešom, poraz u Luzernu koji je ipak donio prolaz, pa i utakmica u Puli u kojoj Osijek ponovno nije izgledao onako kako smo svi htjeli.

Čekali smo ludnicu, utakmice s Dinamom, dvije s PSV-om i Rijeku i činilo se da Osijek može gadno potonuti, jer svi smo već toliko puta gledali naš klub kako klipsa u zadnjim metrima, kako gubi najvažnije utakmice, kako nas razočara kada treba iznenaditi.

I onda Zekić stavi drugu postavu protiv Dinama koja odigra odlično, očita lekciju Cocuu (dva puta), baš kako je to napravio i Babbelu, i jučer kekovski pobjedi Rijeku, prvaka države. Tri pobjede i remi u ovakve četiri utakmice nije očekivao ni najoptimističniji navijač!

Ni danas nam nije jasno odakle su Zekić i Petrović izmislili Mudražiju, kako su Dinamu ispred nosa uzeli Bočkaja i Grezdu i šta su napravili s prvim da igra utakmice života(od Grezde tek očekujemo najbolje partije). Znamo svi tko je Tomislav Šorša(za neupućene čovjek na čijim je ramenima Osijek tri godine ostao u ligi), ali on danas igra također bolje i hrabrije nego ikada. I “stari” igrači su također preporođeni, pa Mile Škorić je najbolji primjer.

Na redu su opet važne utakmice, dva velika meča s Austrijom koja trasiraju put prema najvećem uspjehu i “male” utakmice u HNL-u koje trebaju dignuti Osijek u borbu za sami vrh.

Paninijeve sličice mnogima su obilježile djetinjstvo, ljepljenje igrača po pripadajućim reprezentacijama ili klubovima dovodi do toga da vam se neka imena urežu u sjećanje. Markus Babbel, Phillip Cocu, Thorsten Fink. Album za sličice Zorana Zekića čeka na novu “kvačicu”…